Antonínská pouť

Antonínská pouť

Anotace: Báseň o pouti co se každoročně koná v naší obci

Sbírka: Matčiny oči

Krásné jsou ty naše Antonínské poutě
Bedřichov se přes noc proměnil
u nás rázem nikdo nesedí v koutě
bílý kostelík na vršku darem odměnil

Muzika kostela do noci hrála
místní lidé zpívali a dupali do kroku
když kapela na jevišti tancovala
a dívky mi věrně stály bok po boku

Od kostela,skoro ke hřbitovu
stály stánky celé dvě řady
kolik lásky mám dát rodnému Bedřichovu ?
každé léto dostal mě do vroucí nálady
Autor Petr27, 25.09.2018
Přečteno 462x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Hezké poděkování, jen ten rytmus trochu skřípe.

26.09.2018 07:44:24 | Pelican

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí