Večerní symfonie

Večerní symfonie

Anotace: Takové večery prostoupené citem a láskou jsou krásné, ale někdy je mnoho indicíí které skrývají pravý význam slov a gest.Každý si pak musí najít klíč k takovým to srdcím a naučit se číst mezi řádky. Každé slovo může být skutečným obrazem a hádankou

Když člověk srdcem miluje,
Duše se mu raduje.
Nebesa drahokamy poseté,
Co vy oči - co nesete?

Na jezero hvězdy padají
Odrazí se od nadmutých stěn
Naše oči se setkají,
Radostí jsem naplněn.
Topím se v nich – volám o pomoc.
Chci se do nich dívat celý den i noc.

Na slovo jsem skoupý
Srdce tíží slovíček splav,
Stačí aby padl obav háv
A hned jsem hloupý.
Přitom proudy snů mě unáší.
Jsem v jejich zajetí,
Přes řeky a hory přenáší,
Do tvého laskavého obětí.

Květy rudé teplem vysílené
Všechny tobě přislíbené,
Vykvétá již len
Sny se derou ven,
Venku po lukách voní seno,
Ve vzduchu je však něco nevyřčeno.
Autor Prousan77, 22.05.2007
Přečteno 414x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí