Gramíně

Gramíně

Anotace: Báseň pro dívku, jejíž moudrost, dobrota a krása jest pro mě velikou inspirací. E

Já dlouho chodím po světě
a přesto neznám cíle.
Myšlenka má najde tě
a pozná váhu chvíle.

Teď o osudu přemítám
a hledám svojí cestu.
Proč jsem tady a né tam?
Šance jedna ke stu.

Taková je naděje,
že tím něco změním.
A když dneska smutně je,
tak těžko štěstí směním.

Tak, jako každý kolem mě
hledám jen příjemnou tmu.
V níž nějaké světlo dojemně
nebylo by pouze v snu.

Kde nějaké světlo skutečné
hřeje nás a vede.
Mé představy jsou netečné
a to mě do tmy svede.

Do tmy bez světel...

E
Autor Erien, potulný bard, 11.07.2007
Přečteno 311x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí