Píseň o stodole.

Píseň o stodole.

Anotace: ....partnerská láska je uměním svobody.....

Skoč dnes v noci,
moje milá,
se mnou do sena,
ve tmě,milovat Tě,
budu očima,
ve tmě,
poslouchat Tě,
budu do rána,
skoč dnes v noci,
moje milá,
se mnou do sena.

Vyprávěj mi ve trámoví,
vonné stodoly,
zdali láska,lásko moje,
Tebe nebolí,
jestli seno,sladká ženo,
Tobě nevoní,
či ve stodole o milování,
šeptati se nehodí.

A Ty o městě mluvíš,o svobodě,
svobodná jsi,utíkej k vodě,
nikdo Tě nedrží,
jen pouto lásky nespoutaně,
navěky vydrží.

Uteč ránem,moje milá,
ode mne do světa,
přec já Tě čekat ve stodole,
budu po léta,
uteč ránem,moje řeč,
rozhodnutí,Tvoje věc,
uteč ránem,moje milá,
ode mne do světa,
já neproklínám,ač zůstane mi,
po Tobě samota.

Neproklínám,
louku stínám na příkré stráni,
odpočívám pod jabloní,
jabloň vrhá stín,
prsten pletu z vonné trávy,
a do něj za rubín,
krůpěj krve vkládám z jeřabin.

Já neutíkám od jabloně,
za ohradou ržou mladé koně,
do kraje z věže křičí zvon,
genius loci volá,vrať se milá,
v noci skočíme do sena,
ve tmě,milovat Tě,budu očima,
ve tmě,poslouchat Tě,budu do rána,
ach, skoč dnes v noci,moje milá,
se mnou do sena.
Autor V.N.Losinský, 18.07.2007
Přečteno 481x
Tipy 6
Poslední tipující: Jarunka, hloubavá, Házté
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

já seno miluju....a v hlavě preferuji slámu,si to umí všechno tak krásně šustit,jen pozor na vykřesané jiskry,to je hned po stodole...:-)
krásný...

15.01.2009 20:22:00 | zvířenka

a patřilo by se 1000...uchvátí, pohltí KAŽDÉHO, kdo je čte..!!!

05.08.2007 21:47:00 | Mirka Hedbávná

Lipschowski
·Věk: 29 let
·Registrace: 03.10.2006 (288 dnů)
·Napsal(a) o sobě:
jsem nasraný a nespokojený, nemám žádný vzor ani zálibu.
Tak podle toho ty komentáře vypadají. Neuklouzni na blitcích, ať si nezlomíš nohu :-)

19.07.2007 10:10:00 | Rybí_kost

to je děs a hrůza, to sis spletl báseň s textem vlachovky , vážně něco tak příšernýho jsem dlouho nečetl, vážně si mě pobavil, dostávám inspiraci, leží mi tu blitky u stolu,

18.07.2007 21:56:00 | Lipschowski

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí