Verdikt

Verdikt

Anotace: ...

Mám na srdci vrásku
a nejenom jednu
a cítím, jak blednu
jako pole v lednu
jako barevný papír dlouho vystavený slunci
a čekám
čekám na svůj ortel, verdikt, snad lásku
čekám jak dítě v prosinci
pod stromkem vánočním, když Ježíšek nepřišel
duše jak plamínek svíčky s krátkým knotem
co čeká, až roztavený vosk jej navždy zadusí
a srdce se svírá
svírá a bolí probodeno Amorovým hrotem
chce umřít a cítí, že křičet musí
ne zemřít, žít musí
sať smrt si přijít zkusí
ať přijde se svou kosou a prázdným pohledem zírá
já čekám na svůj verdikt, ortel...
rozsudek!
Jako trestanec, na nějž se zapomnělo
Jen jedno srdce, co oněmnělo...
Autor pax.deora, 21.07.2007
Přečteno 342x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

na nic veselejšího se teď fakticky nezmůžu, promiň

26.07.2007 21:57:00 | pax.deora

je to pěkná básnička ale zase taková smutná, všichni píšou smutné, už mě to nebaví, co napsat něco veselýho,
srandovního, směšnýho a přitom pěknýho, krásnýho?

vím povídám ale sám nic nenapíšu ... nějak nemám sílu
:-(

24.07.2007 00:53:00 | blue

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí