Princova otázka

Princova otázka

Anotace: Báseň vhodná pro prince, co hledají svou lásku.

Vítr tiše odpovídá
na mou otázku
pavouk pavučinu spřádá
do svých řetízků.

Krok za krokem, každou chvíli
na jedno se ptám
pro mne je to zatím totiž
těžký hlavolam.

Odpovědí na tisíce
která je tou pravou?
Ten,kdo mi nabídne více
ten, kdo myslí hlavou.

Krásu temnot, oceánu
kde jí najít mám
jen se řídím podle plánu
abych nebyl sám.

Každou chvíli vyslovím ho
to své velké přání
a vůbec nikomu mého
nezželí se lkaní.

Vím, že musím na oplátku
něco za to dát
ale já mám jednu výtku
světe, jsi jak kat.

Komu neusekneš hlavu
vezmeš přítele
no a pak se neukážeš
ani v kostele.

Kostelní již bijí zvony
vidím černý šat
ty mi asi nerozumíš
jak moc jí mám rád.

Kde ji držíš? Kde ji vězníš?
veliký je svět
vánek stromy jemně hladí
chci jí říct pár vět.

Po pár větách budem svoji
jen za chvilinku
láska se tě světe bojí
a má záminku.

Slunce zašlo, smutně hledím
na tu bledou zář
ve snu zdělen mi můj osud bude
hledám snář.

Mojí lásku v oceánu
zaveď mi do snění
vylov z hlubin mořskou pannu
jsme zamilovaní.
Autor Gabcaaa, 22.07.2007
Přečteno 379x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Snad bude úspěšný rybář a vyloví ji pro tebe :o)

22.07.2007 18:27:00 | Severka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí