Pro Tebe

Pro Tebe

Anotace: "Včera jsem stanul pod hvězdnou oblohou..." Od Gabriela.

Včera jsem stanul pod hvězdnou oblohou
Vzhlédl jsem k ní a s tichým uvědoměním k ní tiše promluvil
Ač srdce mé radilo mi ať křičím
A z plných plic
Ale nechtěl jsem rušit Tvůj spánek
A tak jsem jenom zašeptal
Že vím, že život můj by ztratil smyslu půl
Že vím, že z podlomených kolen bych jen těžce vstával
Že srdce mé samo ví, že už by nikdy nebylo úplné
Že krev jím proudící už by nikdy nebyla tak žhavá
A dotek můj už by nedokázal tak hřát
Že v pohledu mém by se odrážela jen života část
A sám bych se už v žádném neutápěl
Pokud bych dál nemohl v Tvém…
Ale Ty to víš, že..?
Nedokáži to skrýt a moc dobře to vím
A netrápí mne to…
Dokud jsi se mnou, svět může počkat
A s ním všechen stud a žal
Smutek a bezpráví
I slzy a bolest
Dokud jsi se mnou, mé srdce bije silně a hlasitě
A nehodlá se života vzdát
Nikdy
Dokud jsi se mnou
Jsem zcela ve Tvé moci
Nedělej, že to nevidíš
Nezříkej se své odpovědnosti nade mnou
Protože cokoli udělám, udělám pro Tebe
A rád
S duší volnou
Protože to Tys jí daroval do páru perutí tu svou
Aby mohla vzlétnout po boku s tou Tvou
A až do samého konce se vznášet
Vysoko
Nade všemi a vším
Navždy svobodná
Přitom spoutaná
A šťastná

Včera jsem stanul pod hvězdnou oblohou
A tiše k ní promlouval
A pak, když jsem opět spatřil Tvoji tvář
Jak prozařuje noční tmou
Cítil jsem, jak má soudnost odchází
Ale udržel jsem se
A neprobudil Tě svými polibky
Jenom jsem se usadil a sledoval Tě
Hladil očima Tvé jemné tváře
A myslel jen na to
Že mám vše, po čem budu kdy toužit.
Autor Gabriell's tears, 28.07.2007
Přečteno 782x
Tipy 4
Poslední tipující: Jeninas, elfkan, Maro Deives
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

Je to naprosto krásná báseň...
Jedna z nejlepších o lásce,co jsem na literu viděl..

10.09.2007 21:33:00 | Kávový Poutník

koukam že i tady nas slavný Horatius navštívil toho básníka :-)

19.08.2007 01:49:00 | Vlk v rouše

to Publius Cornelius Scipio Aemilianus: To sis vazne mohl odpustit. Je to hodne sladke, vim to moc dobre, az prilis, ale co...Koibito to tak ma rad..

17.08.2007 21:23:00 | Gabriell's tears

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí