Elektrická

Elektrická

Anotace: ---

Marně se ptáme, čí je vinou,
že spojeni jsme jako elektřinou,
stačí jen pohled, jiskra přeskočí,
pár silných rukavic a páska přes oči,
zábránit měly dalším zkratům,
jenže i přes ně a izolační vatu,
střídavý proud se zase rychle mění,
my s hlavou v oblacích přes všechna uzemnění.

Napětí stoupá čím dál výš,
voltmetr šílí, i když spíš,
a když se vzbudíš, tak to je teprv rána,
jak tam tak sedíš, nedospaná,
jeden tvůj úsměv taví dráty,
ať už jsou z mědi nebo zlatý,
vždyť my dva pálíme i vlákna wolframový,
pro nás holt nejsou dost odolný kovy.

Dočasně náboj dřímá,
soukromá naše elektřina,
vždycky si najde cestu ven,
a začne kroužit obvodem,
pojistky dávno spálené,
proud je zas tam a ne že ne,
a vždycky silnější se navíc vrací
přes všechnu izolaci.
Autor Maly_Al, 31.07.2007
Přečteno 324x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Moo se mi to líbí .. Krásné přirovnání .. ;o)

01.08.2007 01:05:00 | Luďka

Originální nápad. :o)

31.07.2007 20:22:00 | čertíček24

Je to pekny, ale elektriky mas az pokrk....ve skole eletrika a ted uz i tady:-(, ale zpracovani to ma dobry........moc dobry...

31.07.2007 17:23:00 | UNDEAD

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí