Sny

Sny

Anotace: Spoustu věcí jsem pochopila, z mnoha se poučila, ale ty v mém srdci zůstáváš...

Sbírka: Pavel

Už vím, že když se mi o domech zdá
Ať je to palác či zchátralá bouda - jsem to já
Zříceniny varují mne před zhroucením
A plný dům mou osamělost nezmění
Už vím, že když kočka ve snu mé kroky zkříží
Na nic a na nikoho se neohlíží
Varuje mne před vším a přede všemi
Před životem samotným
A každý další stín
Každá další noční můra
Děsivá a vzpurná
Plná hrůzy a šílenství
Není ve snu tím nejhorším
Už vím, že přátelé jen jako přátelé se tváří
A nepřátelé zasazují poslední ránu
Tu, po které vždycky zase vstanu
A začnu znovu žít
Už vím, jak své sny vysvětlit
A vím, jak spoustu věcí pochopit
Jen jedno stále mi nedochází
Proč mě v mých snech, lásko, doprovázíš?
Proč stále vidím tvoji tvář?
Proč stále ráno tě vedle sebe hledám?
Co to vlastně znamená?
Probouzím se nesvá, zpocená
A marně listuji ve svém snáři
Ano, přátelé se jen jako přátelé tváří
Tak zasadils tu poslední ránu
Už se rozednívá
Vstanu?
Nebo tu zůstanu ležet bez života?
Tak jako ty v mých snech zůstáváš?
Vstanu?
Nebo se znovu dotknu hloubky nebe
co ve svých očích pro mě ukrýváš?
Už vím, že když se mi o vodě zdá
Topím se v ní jako ve svých myšlenkách
Ve vzpomínkách na něco, co už měla jsem nechat jít
Vstanu?
Proč vlastně?
Nechci bez tebe žít...
Autor unstoppable, 06.08.2007
Přečteno 391x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

Krutě nádherný! Děkuju!! Kdybych nikdy nepochopil, co znamená milovat, díky Tvým slovům by mi poprvé svitlo. Co dodat? Když se zdá, že vše už bylo řečeno? Že není naděje? Že život se ztrácí v krabicích, co roky nikdo nevybalí? Napiš mi o naději. Napiš o tom, že sluneční světlo do jeskyně neschováš. A jestli schováš, roztrhá kámen a vysype hlínu z kopců... světlo si najde cestu, najde si místo, kam patří. I kdyby se roky ztrácelo v zrcadlech chladných skal.

24.08.2007 02:04:00 | SunnyRain

nádherná...některý obraty co tam máš-to je prostě skvělý...

06.08.2007 11:41:00 | Nemůžu zapomenout

Moc povedená!!! fakt moc hezká

06.08.2007 10:43:00 | lucidi

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí