Ztracená

Ztracená

Anotace: O lásce a smrti.

Dnes viděl sem tě,
na louce běžela si,
vlásky dlouhé máš,
tmavé jak uhlí,
očka jak dřevo tisové,
jsi nádherná,jako vždy,
vílou a čarodějkou,
a srdcem na pravém místě,
až vrátím se z války,
kam nyní odcházím,
a vzpomínám na staré časy,
kdy jsme si hráli na prince a princezny,
leč až se vrátím,
z daleka kam odcházím,
válčit pro dámy naše,
s kopím a štítem,
v řadách,s přáteli.

Jestli přežiji a dorazím do vesnice naší,
u Ohárky ležící,
k domu vašemu dojdu,
a požádám matičku tvojí,
jestli mi dáš ruku a srdce…

Matka tvá na mě tvé bratry poslala,
jako psi na mě vrhly se,
nezbývá mi nic jiného,
než ujíždět,naše láska krví potřísněna je,
tvého bratra zabil sem,
kdy se sekerou na mě jako bídní pes zezadu šel.

Odpusť mi a zapomeň,
na vraha a bestii,
jehož chytit kníže chce,
a pověsit na kopci vysokém.

Odcházím do lesů k vyvrhelům ….
Autor Vlk v rouše, 06.08.2007
Přečteno 346x
Tipy 3
Poslední tipující: Kristine Clary-Aldringen, Issa
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

moc pěkná :)

23.08.2008 19:51:00 | Issa

Páni..fakt moc krásná..taková pohádková,jen bez toho šťastného konce.. :o) Ale je fakt moc hezká..

08.08.2007 11:37:00 | Lenie

Teda Volfino to se ti zase jednou jedna povedla =O) Je nádherná, jen za ty chyby, za ty bych vraždila.

06.08.2007 19:57:00 | Elvien

trošku mi to připomnělo Máchův Máj...nevím proč...asi ty lesy, ...vyvrhelové, vražda..

Tvoje srdce
tvoje slzy
Tvoje oči
to je hezký

jen v hlavě mi leží
že i když pořád sněží
oči máš jak letní studánky
plné vody ledové

06.08.2007 19:35:00 | Lisa Kloboučková

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí