Kvůli němu

Kvůli němu

Anotace: nekrolog jednostranné lásky

Kvůli němu...
Ve snu se do bílého strojila.
Nevěstiny šaty ji svíraly duši
která byla na vdavky přece jen moc dívčí.
Však svatební zvony si stály za svým.

Ráno vstávala s úsměvem.
Bylo jí blaze, když myslela na něj.
Oblékla si růžové šaty.
A sáhla po vanilkové vůni.
Proč? Měl to tak rád...

Chodila na místa,kde chodíval.
Ať už s ní nebo sám...
Šance potkat ho zde byly vyšší.
A tak držela mu vedle sebe místo...

Pak večer vracela se ulicemi,
které nevedly přímo domů...
Ale doufala,že ji zavedou i jinam.
Do jeho srdce. Kéžby...

Nač ten minulý čas? Zemřel snad ten milovaný?

Ne. Strohá odpověď pro lásku.

On jen neptal se,co se jí zdálo.
Nevnímal její vůni.
Netoužil ji potkat.
Už jinou potkal dřív...

A tak ona sama upustila ze svých zvyků.
Vzdala se role milující dívky.
A jeden srpnový večer zakončila s grácií...
Když se rozloučila ze světem tak,
jak se vojáci naposled loučí se svým velitelem.

/Snad jen ta střelba už nebyla tak slavností,
a skončila s prvním tónem..."
Přečteno 312x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

nahání mi hrůzu a husí kůži... takže sugestivní...hodně ...

18.08.2007 21:36:00 | prostějanek

smutné, pěkné

14.08.2007 17:33:00 | blue

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí