Nové lásce

Nové lásce

Anotace: ...když jsem tu báseň psala,to ještě "nová" byla,ale už je to nějaký ten čásek...

Už nějaký čas se známe
a dnes příval májových dešťíků
smyl stopy bývalé lásky.

Jeho tvář zahalene do mlhavého závoje,
kousky mozaiky
již dávno mě nebaví ji skládat.

Vyčichly vzpomínky vůně parfému
a jeho těla,
nahrazeny vůní růží,desinfekce
a Tebe.

Konečně vysvitlo sluníčko
letošní zima byla dlouhá...

Líbíš se mi,
když hraješ si na básníka
na slovo jsi přitom skoupý.

S čistou chlapeckou duší,
prošedivělými vlasy
v bílém mondůru kráčíš vážně tmavou chodbou.

A já v koutku duše přemítám
nad nesmrtelností krásna.
V marné snaze utéct před tím
co tak sladce bolí.

Jakouže to roli vlastně hrajem?
Z tragédie do pohádky.
Život sám
jest nejlepším scénáristou
a hrát musí všichni
a jednou
až přijde čas
budem si muset
zahrát poslední roli
abychom uvolnili místo
dalším malím,odvážným hercům.
Autor Bačkorka, 16.08.2007
Přečteno 445x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

..a další pohádka a další,
až příjde ta se šťastným koncem
a vůbec se nebude hrát...
Jiří s.

16.08.2007 16:32:00 | j.c.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí