Časopis

Časopis

Anotace: ***

Náš vztah je jako odborný časopis
a já jsem jako schizofrenik,
který těm slovům nerozumí
a neumí číst.

Otáčím zašedlými stránkami
a cítím ten omšelý povrch obsahu slov,
ačkoli se zakoktávám na každé řádce.
Cítím sucho v krku, je zas po hádce.

Nejradši bych ten starý časopis spálila
a naučila se taky znova číst.
Nebýt schizofrenikem vztahů
a objevit spoustu nových, hezkých míst.

Ale je mi ho líto vyhodit.
Některé věci mají starožitnou hodnotu
a ač nechceme, svážou nám srdce neviditelnou páskou.
A tak mi zůstává starý časopis s jednou nevydařenou láskou.
Autor melebele, 24.08.2007
Přečteno 390x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

Velmi povedené využití všední věci k dokonalému vyjádření. Staré věci ke kterým máme citový vztah, se holt těžko vyhazují...

25.08.2007 16:20:00 | sad_girl

zašedlý časopis s nečitelnou láskou... máš pravdu... ;)... a starožitná hodnota dodává punc pravosti...

24.08.2007 12:21:00 | prostějanek

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí