Lůza

Lůza

Anotace: ............

Žijeme v podhradí,
pro pána našeho,
dřeme pod jeho bičem,
jsme lůza,
žebráme o trochu chlastu,
aby veselejší byl den,
mrzneme někdy v chýších,
hlad všichni máme,
po cestách,špižírnách,podhradí…
hledáme všude,
něco k snědku,
z lásky milujeme,
možná zítra zemřeme,
lépe než milovat kvůli penězům,

Do zahrady pána našeho,
která je na skále vysoké,
sem tam se vydává mladí blázen,
jehož láska přepadla,
jak lapkové v lese,
utrhnou růžičku rudou,
své krásné dívce,

Pro některé však,
již pod skálou,
jsou vytesány kříže,
na vzpomínku pro blízké,

Milují z toho že nic nemají,jen své srdce….
Autor Vlk v rouše, 27.08.2007
Přečteno 328x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

obdivuhodně věrné... moc pěkná báseň=)

30.08.2007 16:15:00 | Já Esther Ruth

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí