Zmatená

Zmatená

Anotace: Název myslím odhaluje celý obsah téhle básně... Je tak moc zmatená, je toho tolik, co říct, jen občas nevíme jak...? Napsáno včera večer... A stejně si ukradnu jednu z hvězd... na potom

Ten tlak
uvnitř mé hlavy,
uvnitř mých pocitů,
oblečených do smokingu
jako když se okamžik,
snaží tvářit svátečně

Jablko prý,
nepadá daleko od stromu,
ale jak daleko spadne míč?
Jak daleko spadne chudák kapka
od svého milovaného
mraku...?

Na co předsudky,
vždyť v půlitru
nemusí být jen pivo,
lidem se prostě jen líbí
hledět skrz to tlusté sklo
...stejně si řekli, že už nebudou pít

Proč nepřehrát si cédéčko
jen tak na prstě
bláznivě s ním točit...
nebo přiložit k uchu
a poslouchat?

Neumím jen tak pozorovat
nádhernou noční oblohu
a neukrást si některou z hvězd
pod polštář, na potom...

Je smutné, když člověk vidí lásku,
a sám žádnou šťastnou v srdci nemá
jak pak zoufale hledá,
zaposlouchává se do písniček,
které kdysi hrávaly v rádiích,
doufajíc, že ho donesou zase zpátky...

Ale... ono to nejde...
Autor mattoni.uz.neni, 01.09.2007
Přečteno 363x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Proč nepřehrát si cédéčko
jen tak na prstě
bláznivě s ním točit...
nebo přiložit k uchu
a poslouchat?

Tohle mě dostalo:-)

03.09.2007 16:31:00 | stupid genius

Lepší je zmatek a úzkost s láskou než bez ní...

01.09.2007 18:46:00 | Bíša

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí