O pěti slokách

O pěti slokách

Anotace: ---

Chtěl bych tě mít už v první sloce,
jak stojíš pod měsícem v louce,
a všechno hraje krásnou barvou stínu,
všechno jak dřív a nikde stopy splínu.

Chtěl bych tě mít i pak v té druhé,
kdo ví, co bylo, a zase třeba bude,
chtěl bych tě napsat zítra v podvečeru,
vedle jsem já a za ruku tě beru.

Chtěl bych tě dostat taky do třetí,
ve které hrací skříňka hraje ti,
tóny tě nesou kamsi do temnoty,
kam uvrhla mě kdysi... no, ty.

Chtěl bych tě mít i v čtvrté sloce,
natáhneš ruku, řekneš: "Pojď sem."
Vyměníme si navzájem úsměvy,
já řeknu: "Jejej, slečno, to jste vy!"

Chtěl napsat bych tobě i pátou sloku,
nechci však čekat tisíc roků,
otáčím přídí, sbohem minulost!
čtyři sloky jsou - až dost.
Autor Maly_Al, 04.09.2007
Přečteno 676x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Je taková zpěvná, měl bys vymyslet melodii a dodat nám ji :)

22.09.2007 21:36:00 | kokeš od pana krbce

Tak tahle se mi moc líbí! Vážně perfektní:-)

04.09.2007 17:44:00 | Ishtar

Perfektní...oslovila mě svou spontánní myšlenkou, dávkou originality a citu. Bude ve mně znít jako píseň. Děkuji za ni. Jen tak dál!!!

04.09.2007 16:20:00 | Dixie Bechert

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí