Poraď příteli

Poraď příteli

Anotace: O tom jak může být pro jednoho těžké, když potkají se dva

Tak nevím příteli, proč vždy, když vedle mě se objeví
své tělo jak stařec neovládám
na tváři ponáhle, jak smutek na duši, rozpaky se projeví
a kolena sráží mě
a ač bráním se, přesto padám
padám do hlubin, a ona táhne mne v nich ke dnu
Mé tělo pak, navzdory blížícímu se lednu, se potem celé zalije
a snad právě proto , že nastává ten zimní čas
ten pot, jak ledové krystalky, tlačící se ze všech mých útlocitných žláz kůži mou chladem zasáhne
a ač horko je mi nesmírné
po mých zádech náhle přejde ledový to mráz
a já jen vím, že napadnou mě dvě holé věty nezdílné
" Bože ona je tady" ....Ona už je tady zas.

Zrak náhle zakalí se
a oči letí hledat rychle kout
kde moh bych nepozorovaně, před tím než otočí se
své zmatené tělo odvleknout
Však tělo naráží do všeho co mu stojí v cestě
a jak už to bývá, ve špatných básních a ve velkém městě
těm dvoum
oči střetávají se navzdory všemu co mezi nimi stojí
těm dvoum, jak samotným lidem v předpokoji
se pak slova marně derou z překvapených úst
těm dvoum,se všechna slova náhle zdají trapné
a od mluvení raději si dají půst
jen jediné co vyřknou jejich rozechvělé rtíky
je AHOJ.... a ještě možná DÍKY

Však důvod, proč oba takhle před tím druhým mlčí
pro každého je jiný
já mlčím protože láska svazuje mi hrdlo
ale ona proto
aby nezavdala příčiny k tomu, by milovalo jí to trdlo

Tak poraď mi teď příteli
jak vyhnout se tomu, abychom se opět viděli?
Autor truhlík, 19.10.2007
Přečteno 446x
Tipy 1
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

Teda, četla jsem to asi třikrát, abych se dostala ke zdárnému konci - a to pochopení toho, co jsi chtěl říci. A stejně si nejsem jistá, zda ti rozumím, ale čte se to krásně, zvládnu to i popáté, když bude třeba.

09.05.2008 21:37:00 | Puck

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí