Filozofie & láska

Filozofie & láska

Anotace: ... anotujte, jak je vám libo :-) Filozofie je láska s nadhledem :-)

Dokud, Platone, nezakusíš světla,
nepoznáš-li probdělých nocí,
i moudrá slova Tvá by slétla
s Tebou na zem jak svatojánští brouci,
a pohltila oči slaných dnů,
kdy mořskou vodou ve váze
jsem-li jen růže, uvadnu
a nevidím v sobě slitování.

Není měsíce bez sluneční záře
a lásky bez soucitu,
když andělé nestráží nahoře
to nejkrásnější - jsi tu.

Ukaž mi hvězdu, aby moje mysl
pochopila, co láska činí z filozofa.
A každý lístek z vrby unesl
tu tíži v srdci, když sní a doufá.

Přečti mi, co vidíš v očích,
které milují.
A řekni, zda pokouší tě někdy hřích,
když pouze světélkují?

Lásku jsi, Platone, poznal jen z oblohy,
protnuté krémovou nocí.
Propletla se ti dnes večer pod nohy,
ale cítíš však něco přeci?

Na mou duši - já a cítit se milovaným?
Vše z konstelací hvězd dává mi jediné nebe.
Bez viny smím se vypařit co dým
a dále nemusím říkat, že mám jen Tebe.

Anno domini.
Autor Jasmin de Paris, 28.06.2005
Přečteno 476x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

nevím jestli tě tohle potěší, ale je to vůbec ta první básnička tady, co jsem si čet nahlas, nechal jsem ji mluvit a nevnímal svůj hlas. krásná.děkuju.

09.10.2005 19:07:00 | kulishak

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí