Takový je život

Takový je život

Anotace: ne, že bych něco podobného zažil, ale báseň jsem o tom napsal ...

Usedám ke stolu
a píši básně,
sedíme pospolu
a mě je krásně.

U stolu sedíme,
mluvíme o sobě,
nic zatím nevíme,
ty o mě, já o tobě.

Až se vše dozvíme,
půjdeme pospolu,
až se pobavíme,
usednem ke stolu.

Smlouvu podepíšeme
a už jsme manželé,
peklu se upíšeme -
manželství veselé.

Zas u stolu sedíme
a není nám veselo,
teď o nás nemluvíme
a dítě moc brečelo!

Budem tam sedět
a budem se rvát
a já budu vědět,
že nic nechci ti dát.

U konce je rozvod
a majetek rozdělen,
nebyl to podvod -
i já jsem byl podělen.

Zas usedám ke stolu
tentokrát s jinou,
sedíme pospolu
a slova jen plynou.

U stolu sedíme,
o sobě mluvíme,
o sobě vzájemně,
nic ještě nevíme ...
Autor Obyčejný básník, 01.07.2005
Přečteno 490x
Tipy 2
Poslední tipující: ziriant, igniss
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

Tuhle si pamatuji, že jsem ji už dříve četla... A tuze se mi líbí..100

05.04.2006 18:43:00 | BlackTangerine

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí