Bez

Bez

Anotace: Tyhle básničky mi vždycky přišly jako klišé, ale i mě to prostě dostalo a jsem za to vděčnej -) děkuju za to, že jsi :-)

Do oblak snažil jsem se vzlétnout,
bez křídel anděla z rajské zahrady,
bez okřídleného Pegase s poraněným kopytem,
bez smaragdového draka puštěného z ohrady,
bez nebeské řeky s nekonečným korytem.
----Však bez pomoci
--------k zemi stále připoután.

Do středu země jsem se snažil prokopat,
bez silného proudu vodopádu podzemního,
bez rudě zbarvených motýlů, co skulinky dobře znají,
bez hbitého jednorožce, bez hromu podzimního,
bez mrtvých víl, co i přes krvavé slzy duši čistou mají.
----Však bez pomoci
-------k zemi stále přikován.

Pak jsem poznal Tebe,
a obloha i podzemí mi bylo volné.
Vílu i jednorožce jsem v tobě našel
a navštívil souhvězdí i jeskyně solné,
peklo jsme stranou nechali,
naše je jen nebe.

( od země jsem odpután.)
Autor chroust17, 14.03.2008
Přečteno 284x
Tipy 9
Poslední tipující: Koskenkorva, Mlžný přízrak, Robert Thomas, Šerák, Bardot
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Klišé nebo ne, báseň ukrývá nádherné asociace*

10.05.2008 15:48:00 | Mlžný přízrak

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí