Pátý element

Pátý element

Anotace: Tak změna... zkusil jsem něco jiného... moje jedna z mála básní o lásce, kdo by to byl řek... Z mých takových 300 básní jsou o lásce tak... 2% :-)... no ale jak se to vezme...

Jsi můj vzduch,
neboť nemohu volně dýchat,
když nejsi u mě,
neboť se dusím,
když nejsi se mnou.
Jako by okolo mne bylo vakuum,
když tu nejsi.

Jsi má země,
neboť nemohu pevně stát na nohou,
když Tě nevidím,
neboť stále padám,
když se Tě nemohu dotýkat.
A nemám křídla, abych jak pták letěl,
proto tě potřebuji, abych to ustál.

Jsi můj oheň,
neboť v Tvé nepřítomnosti mrznu,
když ledový cizí vítr snáším sám,
neboť, když mne nehřeješ umírám
v hnusné šedi chladného světa.
Čistý oheň Tvého pohledu a teplo těla
je jako má jistota, že neumrznu.

Jsi má voda,
neboť hynu žízní,
když při mě nestojíš,
neboť ta žízeň je po Tobě!
A když jsi jinde, taká já sám jak na poušti...
Jsi jako vodní víla, jako anděl,
co mi dáívá pít ze své studny.

Jsi má Láska,
neboť jen nekonečná prázdnota
jsem bez Tebe,
neboť jsi mé vše, co chci, co potřebuji
a bez Tebe, má Lásko, bez Tebe nejsem.
Jsi mým vzduchem, zemí, ohněm i vodou
a jsi i mým pátým elementem, Lásko.
Autor Žiťa, 17.03.2008
Přečteno 263x
Tipy 4
Poslední tipující: Dermgen, jesterka, LowesQa
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

No, tak tohle je opravdu dobré dílko, silné jednoduché a přesto (právě proto) zajímavé a i stylově čisté...

05.05.2008 09:00:00 | Dermgen

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí