Za zpěvu pašijí

Za zpěvu pašijí

Anotace: ... odkrývají se poklady. Jiří senior

Z pašijových her že snad vystoupila?
Ji představit si jak Magdalenu smím,
vlající šátek, tunika rozmařilá
co zdobena vzácným bývá kamením

Jí cizí bezpochyb budou liché fráze
když ze zvládnuté nevypadne role
suveréna. Vichřice ve stodole,
či před posledním letem kamikaze?

Dnes tajemství odkrývá se mnohých skal,
na Velký pátek, jak věstí pranostika,
i hlubin srdcí, kde lásky jiskra bliká,
což k detektoru lži bych přirovnal

Svit adorace šleh pobledlou tu tvář,
ne, klíčem kouzelným není k jejím dveřím,
byť touha dýchá z ní, žádný honorář
Svým zásadám já dnes se zpronevěřím

Ztichlý je chrámu zvon. Za zpěvu pašijí
jen lehký dotek rtů na tvář. Ne, na šíji...
Zda poklad lásky zná, či její pyšná hruď
bez lesku kámen je, vyprahlá skály suť.
Autor j.c., 17.03.2008
Přečteno 420x
Tipy 21
Poslední tipující: Jenda P., Levandule, WhiteSkull, Marfuša, mamina, labuť, Severka, Psavec, isisleo, s.e.n, ...
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Zásady... a pevná kůra stromů
jsou dlaně,
které lákají mně domů, domů.... ;-)

23.04.2008 23:13:00 | Levandule

Poslední odstavec je vynikající.
Líbí se mi tvoje postoje k životu.

02.04.2008 13:19:00 | Marfuša

Krásným veršem jsi o pašijové době
zpěvech i otvírání pokladů srdce nám sdělil
svou vizi.
Je to moc hezká báseň.

17.03.2008 20:05:00 | s.e.n

:-))

17.03.2008 19:55:00 | isisleo

Pašijový čas v krásných rýmech...

17.03.2008 18:18:00 | Bíša

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí