Pod kůží

Pod kůží

Anotace: další pokus o textík a tak trochu o vypsaní bolavé dušičky

Vysvlečen z nahoty
v sedlinách půlnočních vín
a obdařen touhou po dalším stesku
v korzetu vůní a jejich lesku
procitnu do snění
zabalen v houslový klíč
a uvěřím slibům závratných tónů
z pancíře něhy,
a před bodem zlomu,
se v dlani rozpustím

Do panenských souvětí,
do sonetů po dešti o sobě pochybuji!
V pohledech pod kůži
rozkvetlých kaluží
o sobě pochybuji!

Pod těžkou palbou
beztvarých nářků,
a s mírovou vlajkou
z ostnatých drátů.

Přistižen v samotách vybledlých dní
vykouzlím z ticha oblázky rýmů
než jako pierot svou masku smyju
v 13. komnatách barbarských milování
si do mapy duše vmaluji tuší
břehy a přístav
kde v úkrytu bouří
se v dlani rozpustím.
Autor Bušík, 20.03.2008
Přečteno 426x
Tipy 7
Poslední tipující: pejrak, Dračičák, Kaaťa, Jiřina, prostějanek
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Dobrý kámo, moc se mi to líbí, myšleno tedy tak, že já taky neumím skoro jiný, než smutný.
Chápu tě.

09.05.2008 07:28:00 | Dračičák

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí