Hodiny v křivém zrcadle

Hodiny v křivém zrcadle

Anotace: Jako v té písničce: zrcadla klamou a hodiny lžou.

Mám jaro
vnitřně rozkvetlé
do léta velmi pozdního
v kterém se rouhají
mračna kavalírů
když zdvihli šedé obočí
vyplašeni hejnem jestřábím.

Do klapotu kopyt kulhavých
zní echo
smutných hobojů
že skřivan byl v nebi rozsápán
za tóny
sladké z polibků
zhořklými mletým puškvorcem.

Tak pojďme se nyní poklonit
ke hrobům pomyslným
k pomníčkům
z peří skřivánků
než nám je vítr rozfouká
do pavučin babího léta
ve kterých
láska se zaškrtí touhou.
Autor Jan Urban, 12.07.2005
Přečteno 774x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí