Lucerna na rohu

Lucerna na rohu

Anotace: - Tvá slova . . . -

Sbírka: Zvláštní souvislosti

Jako miniatura
se sloní hlavou
je cár plakátu
z rohu ulice

Mává mi na pozdrav

Zve na poslední představení
( . . . o vlastním životě)
zbytek je odtržený . . .

. . . míjím lucernu
(svítí tam celé dny)
Nikdo ji nevnímá
Ranní spěch
po únavném víkendu

Stojím na červenou
na přechodu dnů
a pod svítící lucernou
už není můj stín

Proměnili čas
(svítá dřív . . .)

Ale její přátelský svit
stále mne provází . . .

Víš
až příště se potkáme
bude nám líp

Překleslím mapu našich osudů . . . !

. . . a koupím Ti náruč narcisek . . .

Tak prosím . . . neplač už . . .
. . . nezoufej . . .
Příště . . .
Autor rolon, 07.04.2008
Přečteno 414x
Tipy 18
Poslední tipující: Myrja, Noc17, Skywalker, spare, mamina, Psavec, labuť, Dračičák, saddova, Lucie Teru, ...
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Nebe se nachýlilo přes okraj
v rohu večerní oblohy
kolmo do ulice
pouštěla do tmy
svý neonový slzy
lampa.......................Honzíku ta báseň je nádherná

07.04.2008 17:28:00 | Lucie Teru

Kytkou nic nepokazíš.

07.04.2008 10:39:00 | Psavec

Líbí se mi to.. má to nádech čehosi, co se mi velmi líbí..jako by se za těmi slovy schovávalo ještě něco nevyřčeného...ale možná moc čtu mezi řádky :-)

07.04.2008 09:23:00 | saddova

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí