Ma chére . . .

Ma chére . . .

Anotace: - Tvá slova . . . -

Sbírka: Jímavé tišiny

Znám sveřepost
s jakou pojímáš svůj svět
Pláč
i peřeje výhrůžných gest
Kletby
i zoufalý
. . . tichý sten . . .
i Tvou bolest znám . . .

Touha rozevlátých něžností
jako vlajkosláva modlitebních šátků
po nebi plápolají
. . . plameny žádosti . . .
v podvečerním tichu
Anebo v dálce to šumí jez . . . ? . . .

Staronové reprízy obehraných dnů
Jako důlky na kuličky v parku

Pozor . . . plachta
a kormidlo láme kurz
vzpěněné brázdy konec
. . . je v nedohlednu

Sveřepost . . .
Práskání bičem
když otevřena je aréna omšelého Cirku
Představení o páté . . .
Dva koníci a pět psíků
běhají dokola snad po sté

Potom
až orchestr utichne
starý klaun v pokladně
spočítá Ti tržbu . . .

Čas plyne zvolna jen zdánlivě
. . . mon cher coeur . . .
Ma chére . . . Déja vu . . .
Autor rolon, 22.04.2008
Přečteno 326x
Tipy 17
Poslední tipující: Myrja, Dota Slunská, Pišák, Lucie Teru, spare, Danah, Psavec, Noc17, labuť, Lota, ...
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Sladká Francie...ale moc sladce se nežije,
když zazní : Adieu !

22.04.2008 20:44:00 | spare

Hezoučké.

22.04.2008 17:16:00 | Psavec

prostě jen krásné...

22.04.2008 16:55:00 | Noc17

Jakkoli se muž se ženou spojí, přece jen reprezentují neslučitelné protiklady. Setkání dvou osobností je jako smíšení dvou různých chemických látek: pokud vůbec dojde ke spojení, jsou obě proměněny.

22.04.2008 14:42:00 | Lota

Některé obraty jsou pěkné :
a kormidlo láme kurz
vzpěněné brázdy konec
. . . je v nedohlednu.
Je tam toho dost co je hezké. Zaslouží si S/tip

22.04.2008 14:15:00 | Marfuša

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí