Hořká jarní nálada

Hořká jarní nálada

Anotace: Bylo mi 21 let ... z 30.4.1994 ... datum zcela příznačné: Valpuržina noc!

Jarní nálada jen hořkostí mě sytí
ač tuze vábivou nahotu naděje odkrývá
a mlčky snad slibuje více
že poznám zas naplno žití
dívčí tělo jež se chvěje
a k milování vyzývá

Proč vře to často silou
jíž vzdorovati nelze
a s chladnou hlavou pokračovat v práci?
Proč nenašel jsem milou
jíž vzdorovati nelze
a k tomu jistotu
jež často se mi ztrácí?

Nespouštět fantazii příliš na špacír
nemyslet na to co mohlo by být
nebýti zmítán touhou a vášní
nechat si narůst vousy či knír
hájit svůj imaginární klid
nehledat nic co je jen zvláštní

Citlivost překrýt tónem lehce cynickým
a držet si od svých pocitů odstup
nenechat rozum otročit
zůstat však nadále veskrze svým
jen v tom se zdá být postup
jen tak lze dnes zde žít
Autor Juan Francesco de Faro, 07.05.2008
Přečteno 298x
Tipy 14
Poslední tipující: Myrja, Simísek, Princezna.Smutněnka, Bíša, Dota Slunská, jedam, Belmon, brooklyn, 0-0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Dík. Asi i proto jsem si to připomněl po tolika letech. V jádru se prakticky neměníme.

07.05.2008 22:56:00 | Juan Francesco de Faro

s tím postojem souhlasím. je mi to blízké. větší tip :)

07.05.2008 22:52:00 | brooklyn

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí