Náš první majáles

Náš první majáles

Anotace: - Květy černého bezu -

Sbírka: Květy černého bezu

°

Nocí doznívá běsnění

Konejším vylekané děti
V jedné posteli
pod paží schované
. . . střapaté hlavy . . .
třesou se po každém zablesknutí
a tisknou se ke mně se svojí bázní . . .
Mají žízeň
ale nechtějí abych odešel do kuchyně

- Tak už dost ! -

Vstávám
otevírám okna
a provoněný vlhký vzduch
konejšivě chladí
Než se vrátím se sklenicí vody
oba už tvrdě spí

Postojím u okna . . .

Vzdálené dunění
Blesky protínající oblohu
Okolo okna proletí vyděšený pták

Znovu jsem na konečné šestky
lijavcem ocákané nohavice
v botech plno vody

Naproti potemnělý dům
kde bydlíš Ty
Ve světle pouliční lampy
se zablýskne
jak tiše otevíráš okno
Bylas tehdy jen tak
a něco jsi mi chtěla
Ale zapnuli proud
a tramvaj objíždí se skřípotem smyčku
Vidím jak máváš mi na pozdrav
ještě když odjíždím
a uslzená okna se noří do noční tmy

Byl to náš první majáles
a Tys mě tehdy po prvé políbila . . .

°
Autor rolon, 05.06.2008
Přečteno 305x
Tipy 22
Poslední tipující: Marfuša, spare, Lota, Churry, Myrja, Noc17, Štěpina G, vapiti, Psavec, už ne pernikova princezna, ...
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

Jsem na tom podobně jako v komentu pode mnou ...

05.06.2008 14:08:00 | Štěpina G

.. naskočila mi "husí kůže"... a to se mi stává, když čtu něco, co je pro mě moc krásné a zasahne mě to... Skvělá ST.

05.06.2008 08:55:00 | labuť

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí