Tvých sladkých 17-ti nevinnost

Tvých sladkých 17-ti nevinnost

Anotace: - není to báseň přímo o někom určitém,jen mě v poslední době hodně oslovuje krása a určitá nevinost rozkvétajících duší. No vlastně je pro Tomáše :-)

Já toužím poznat znovu,
polibků nevinných lehkost,
tu lásku bezelstnou, jež dává se celá,
chci aby mě plnila tvá jemnost,
tvá duše se jak ze snů lilie bělá.

Když spojí se v jednu,
tvého mládi naivní čistota
a má hříšná vroucí touha,
pak naplní mě zvláštní jistota,
že noc bude krásná a dlouhá.

Nechci však bělost květu čerstvě rozvitého
poznáním reality života poskvrnit,
nevím, kde bere se ve mě touha tak smělá,
nechtěla bych ztrátu tvých iluzí zavinit,
nebo myslíš, že bych směla?
Autor Melfëa, 10.08.2005
Přečteno 457x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí