Propast

Propast

Anotace: Stojíš na břehu propasti, díváš se dolů a chceš....

Stojíš na břehu propasti,
díváš se dolů a chceš...
nalepit na rány své náplasti.
Tělo roztříštit, rozmáznout se jako veš.
Stojíš, koukáš, čekáš...
z tváři slaný vodopád ti stéká.
Sebe samé chvílemi se lekáš,
ach, ta chvíle je tak vleklá!
Ale pak tě chytne za ruku a nepustí,
držíš ho, nechápeš, neskočíš.
Slzičku štěstí tvé oko vypustí,
za ním se bláhová otočíš.
Jsi zachráněná...
Pak tě on ale opustí
a ty zas stojíš na břehu té propasti.
Pak zas nová ruka se ti nabízí,
tvá duše předchozí stresy uklízí.
Ach, jak jsi bláhová.
Život plyne, čas se vleče,
zas u propasti stojíš a čekáš,
ale tvá naděj do hajzlu teče,
ruka tu není, časem jen mrháš.
Skočíš...
Tolik bylo propastí,
tolik žalů, smutků, radostí...
teď už nejsou žádné propasti.
Autor Tlaccca, 25.08.2005
Přečteno 426x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí