Na Paříž sněží

Na Paříž sněží

Anotace: Taková smutná náladovka o mladé krásné dívce, která marně hledá lásku

V kožíšku činčily
se slza zaskvěla
duše je na cáry
a srdce na švonce
po mříži z Bastily
kape krev kyselá
a prázdné bulváry
z záčátku do konce

Jsou zbytky lebky v šarlatové louži
tlí mrtví ptáci pod Eifelovou věží
Jen mladá dívka tu po lásce touží
a na Paříž sněží, na Paříž sněží

Slzy na límci se
vsákly když dopadly
nebo se po lemu
skoulely do klína
Kráska na kulise
pláče na zábradlí
Čpí smutek z parfému
bolest z láhve vína

Ze střech francouzských domů vločky skáčou
a na čase jim nijak nazáleží
s půvabnou dívkou hvězdy z nebe pláčou
a na Paříž sněží, na Paříž sněží

Fotka i s podpisem
stala se zbytečnou
zbytečnou docela
Schovaná v portmonce
posledním dopisem
loučí se se slečnou
co život probděla
z začátku do konce

Vlna se tříští o azurové břehy
a omývá ti pěnou ústa ? né
Zítra ti vyndá lékař z rány stehy
však jizva zůstane, však jizva zůstane

Zlá mračna hlásají
zkázu a potopu
sukničky balerýn
vášeň a nevěru
z boutique potají
stal se dům sexshopu
déšť stéká z kraje rýn
do Seiny z Louveru

Kraj který směnil žal za barvu duhy
a pevně svázal city do trojspřeží
lásce něze touze nenalezl sluhy
a na Paříž sněží, na Paříž sněží
Autor Mr.George, 01.09.2005
Přečteno 400x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí