zvony

zvony

Anotace: ... zvoní pro havrany ...

.
pouhých pár dní zvony zazní
do dvorany svatební
bílá v bílé s bílou snoubí
holubičky všedních dní

jen havrani na severu
vědí své a čekají
na oči a horká srdce
na nevěru potají

mám tě ráda a navždycky
do zítřka tě budu mít
popozítří máš však smůlu
potřebuju lepší byt

havrani si hladí peří
trpělivě vpovzdálí
slzy lásky už se roní
dříve, než je čekali

já bych chtěla do Egypta
Osirovi úctu vzdát
je mi jedno, že ty nemáš
jako Karel velký plat

letka vraní už se řadí
pro útoky do očí
lásky slepý o nich neví
o přeletech nad duší

její nohy zatoulané
prozradily havranům
kam vyklovat černé díry
čí rozbořit lásky dům

havrani se slétávají
nad krvavou potravou
jedno srdce otevřené
dosud buší, tak zobou

zvony v dálce ve dvoraně
duní tóny poslední
pro košili bílou v ráně
byla kdysi svatební
.
Autor a_tao, 14.11.2008
Přečteno 276x
Tipy 18
Poslední tipující: Jaromila, WAYWARD, labuť, Churry, Lota, Psavec, Triffid Kolbe, Mbonita, Tacca, Lorraine, ...
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

(:-(((

22.11.2008 23:50:00 | Jaromila

...to se fajně četlo,super ST

17.11.2008 23:11:00 | WAYWARD

Myslíš?... Dobře napsáno. "o)

15.11.2008 09:24:00 | Churry

komu, že tu zvoní hrana?
smutný úděl pro havrana?
vím co jsem nevěděl
a nevím
co jsem tušil
do široka ach
jsi otevřela mi duši

15.11.2008 00:13:00 | Lota

Dávám ST! obsah v sobě má mnoho myšlenek, taktéž několi věcí ze života, které možno probíhají, či probíhaly. Je to zajímavé, myšlenkové. Zapůsobilo to na mě.

14.11.2008 19:17:00 | NikitaNikaT.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí