rytíř

rytíř

Anotace: ... a jeho ...

.
ztratil se na poli
sotva se vleče
povstane, poklekne
chvíli jde vkleče

síly docházejí
moc jich nezbývá
když v tom ho pohladí
po tváři hříva

„Jsi to ty, příteli
věrný vraníku?
Hledám zas po boji
vrata Blaníku

pokaždé nejhůře
už mne to nudí
Keltové, Germáni
a včil prej chudí

nějaký z Moravy
po Bílé Hoře
že prý je nezměrné
té krve moře

chytím se opratí
najdi mou cestu
přes šutry, vývratí
vyhni se městům“

krvácí ze sta ran
však dosud žije
srdce pro tuto zem
hýbá se, bije
.
Autor a_tao, 15.11.2008
Přečteno 293x
Tipy 22
Poslední tipující: Churry, Vlk v rouše, labuť, Lorraine, jusTMee, Tacca, KILLVIR alias woody jelen, NikitaNikaT., Bíša, Mbonita, ...
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Vynikající věc! "o)

16.11.2008 15:17:00 | Churry

Poutává báseň, krásně jsem si početla. Děkuji. ST! za krásný obsah.

15.11.2008 23:46:00 | NikitaNikaT.

Kráčel s utrpením
a ono nepromluvilo ani slovo.
Leč, těch věcí, co se od něj naučil,
když utrpení kráčelo s ním...
Nikdy však ji nepřestal milovat

15.11.2008 22:39:00 | Lota

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí