Srdce bije

Srdce bije

Anotace: O tlukotu srdce

Srdce bije jako blázen
Hlučně jako buben
Jako nějaká automatika
Bez smyslu a přitom účelně
Samovolná praktika
Kterou nikdo neovlivňuje

Je to dar
Je to krása
Když ucho k prsu přitisknu
Je to spása
Je to nezapomenutelný děj
Je to vílí rej
Když slyším tlukot mé milované
Srdce se mi rozbuší
Jako bychom je spojili
A byli spojeni i duší

Je to krása je to spása, ale nelze po něm žádat vše
Když i ono není věčné
Šetřit si ho musíme
Ať jej brzy nezadusíme
Až tlukot totiž ustane
Odejde i s duší
A se vším co obsahovalo
Jen prázdno po něm zůstane
Ale vzpomínky jej budou živit dál
Dokud se i ony neocitnou v nebi s ním
Pak uspořádají si tam krásný bál

Je to spása
Je to dar
Milovat a býti milován
Je to jako poupě růže
Které samo také nevykvete
Chtěj být tedy darován.
Autor grohy, 25.11.2008
Přečteno 413x
Tipy 4
Poslední tipující: Cristinne, Tomáš Marný
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Krásná... co víc říct?

26.11.2008 19:08:00 | Cristinne

Krásně řečeno... mrzí mě, že zrovna teď si této básně nemohu zcela užít.

kdes v dáli srdce mé stůně, okovy ho ovíjí
a sníh podzimních nocí mých se smutkem mne opíjí...

25.11.2008 22:31:00 | Tomáš Marný

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí