Světlo Naší budoucnosti

Světlo Naší budoucnosti

Anotace: Nejspíš jen sen, ale budoucnost bez snů není budoucností...

Zastav se, rozhlédni se v mlze
rozpusť svůj okamžik v první slze
co necháš na zem skanout
a potom na ni snadno, drze
plamenem ji vznítíš, jen vzplanout

V dáli plápolá, nahoře na skále
potichu na ni zavolám
noha mi uklouzla, měl jsem na mále
zachytl jsem se špičkou, pouhou zla
kapky rtuti svítí pod lampičkou
a hřejí, přímo pálí
smůlu přejí, nepochválí
tu zášť, co přikrývá mě
a přec studí i přes plášť
leč nabízí mi svoje rámě

Zmiz, ty jede v mračném slunci
jako kočka blahem přede
a pak škrábe, kouše řvoucí
Zhasni, světluško, ty lháři
ukazuješ cestu na polštáři
jež ráno objeví se v mojí tváři
a já vím, že zabloudím
pak se náhle ztrácí rým

Světlo,
past, minulost, chtíč, rváč, srab, zítřek, bolest, hra, polibek, sen, princ, probuzení, smyslnost, bezcitnost, umocnění, roztržení, spása, dotek, odloučení, ztráta, budoucnost?
Tma

Miluj mne!
Autor Hmota, 01.12.2008
Přečteno 346x
Tipy 1
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí