Dnes v noci

Dnes v noci

Anotace: ..opäť zasypal si mi svet.. teplým dychom však márne roztopiť snažím sa v mojej duši tak dávno nakopený sneh..

-
Clint Mansell – Requiem for a dream
http://www.youtube.com/watch?v=e2Ma4BvMUwU&feature=related
-

*

potichu sneží mi do topánok
neutečiem
nemám kam

strácam sa v slzách básní včerajších

každá vločka šepká mi
že si naozaj
naozaj sám

tak s oknom dokorán
pokorne prijmem rozsudok

hneď
len čo si v záclonách zotriem
dychtivú túžbu zo svojich bosých nôh

naposledy privriem oči
mrazivo vkráda sa pod moje viečka tma
nemám strach
..proste len skočím

do mäkkých perín
k zvädnutým lupeňom
tvojich polámaných snov

neviem sa zbaviť tvojho hlasu
kričí mi v hlave len pár slov
„lepšie zaspáva sa dvom“

- nám dvom -

tak skrehnuté dlane
k plačúcej hrudi prikladám
kým sneží mi do topánok
vločka za vločkou
šepká, že si sám

vedľa mňa celkom sám

nechcem ublížiť krehkému tvojmu srdcu
nemôžem sľubovať
písať ti o nádeji na sklo zarosené

nie

môžem len vystrieť ruku
a dúfať
že ťaživé mračná z tváre ti ňou odoženiem

čo bude ďalej
s tebou
bohužiaľ vážne neviem

ale na lásku nemôžeme sa už viac hrať
vyrástli sme z jej náručia
a dnes na ňu do mojich topánok
potichu sneží
mráz

ja s oknom dokorán
vítam ťa objatím nemým

odpusť
viac nemôžem ti dať

studené vločky na teplú nehu
dotykom jemným nepremením

(vieš.. dnes v noci prestala som milovať)

*
Autor lennerka, 05.01.2009
Přečteno 375x
Tipy 27
Poslední tipující: ziriant, Monsignore, Pokusný králík s melounovou náplní, Tygropes, AndyKo, Agniezka, Triffid Kolbe, el viento, blue, Douša, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Je nádherná...Málokdo tu píše tak krásně o lásce...a ještě i v mém rodném jazyce... Veľa šťastia prajem

08.01.2009 10:35:00 | AndyKo

přestat milovat je strašně těžké, někdy
a někdy to přijde samo
láska je velká čarodějka
a pohrává si s námi, malými smrtelníky

z básně je cítit Tvůj zármutek...

tak doufám že už Ti bude lépe a že najdeš velkou náruč štěstí a už se jí nepustíš(a ona Tebe)!! :)

07.01.2009 01:56:00 | blue

Nádherná básnička umocněná krásou Slovenského jazyka.

05.01.2009 14:48:00 | J.Švihovský

Dlouhá báseň,ale procítěná

05.01.2009 13:24:00 | Nimo

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí