* NADĚJE *

* NADĚJE *

Anotace: copak toho chci tolik?

Probudit se s troufalstvím,
že právě dneska je ten den.
A večer usínat se zoufalstvím,
že opět nesplnil se sen.

Se zvoněním telefonu se modlit,
že je to ta chvíle.
A s prvními tóny hlasu poznat,
že končí další naděje.

S každým obejmutím věřit,
že je to navždy.
A s každým loučením vědět,
že není na tom nic pravdy.

Po další společné noci doufat,
že sny se plní.
A s ranním probuzením zjistit,
že se nic nemění.

Po roce čekání dělat,
že to nevadí.
A s každou nadějí věřit,
že přestane být naivní.
Autor @lex, 06.01.2009
Přečteno 406x
Tipy 19
Poslední tipující: Koza, Prokešová, lucajda89, Pokusný králík s melounovou náplní, Fiserka, Jiparo, Vlk v rouše, jedam, Quigleika, Agniezka, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

Opravdovsky popsané opravdické pocity. Tak. A je to.

21.01.2009 16:56:00 | Pokusný králík s melounovou náplní

Nádherné, obsah té básně se mi moc líbí.

12.01.2009 18:40:00 | Lilly Lightová

A s každou nadějí věřit,
že přestane být naivní.
to je trefné...kéž by

09.01.2009 17:44:00 | Agniezka

strašně mi připomíná moji situaci teď..

06.01.2009 12:10:00 | Yves

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí