Samota

Samota

Anotace: Trocha literarnich celebrit v basni neuskodi:)

Jak Romeo pod balkónem šeptajíc do tmy bez Julie,
jako medonosná včela bez kvítku,
jak Lysandr sníci svatojánský sen bez Hermie,
jako pero jenž odmítá psát povídku.

Jak Artuš před Malagantem poražený v kleče,
jako strom jenž shnilé rodí plody,
jak Spartakus, co v pochvě marně hledá meče,
jako oáza s jezerem slané vody.

Jak Petruccio marně krotící svou ženu,
jak štvaná zvěř jenž nemá archu,
jako Smeagol sklíčen bez prstenu,
jak říše jíž popravili patriarchu.
Autor Fantom opery, 30.01.2009
Přečteno 402x
Tipy 2
Poslední tipující: bejbyyyy, Jana M.
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí