V žáru

V žáru

Anotace: Báseň o vzrušení...

V pozadí letokruhů
Kde vyprahlá je země
Omotávám prsty stuhu
A vyhledávám tebe.

S namoženým tělem
V opuštěným století
S otlačeným čelem
Ve vytesaném prokletí
S hořícím popelem
V ohnivým pokolení.

Tvoje znění často srdce mění,
jako pijavice co po krvi lační,
štěnice co zrůdou není,
chop se dešťových kapek a začni.

Na rozednívajícím podkladu,
slzí paprsky v rytmu tepu,
když míří směrem k Popradu,
se sazemi pokory se rozmrzele klepu.

Na pobílených sněženkách
Políbených lících
Lichotivých předehrách
Plajících svících.

Se spuštěným termostatem
Na hranicích blaženého nebe
Nedočkavě hořím teplem
Obletíš svět zahleděn do sebe.

U rozhraní srdečního žáru,
S pohřbeným úsměvem,
Polomrtvý překračuje čáru,
Kdy už z toho dospějem.
Autor Joyo, 04.02.2009
Přečteno 330x
Tipy 3
Poslední tipující: kikis, nejsembásník, slečna Nefertiti
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

z tohohle se dospět nedá,
vzrušení neprobádaná je věda :)

05.02.2009 08:56:00 | nejsembásník

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí