Pro D.

Pro D.

Anotace: Óda na D. - tu básničku jsem složila asi... hodně dávno :)

Sbírka: Z dětství

Nikdo na světě rovnat se nemůže,
s jedním člověkem, co ho mám za muže.

Zpěv se nese horami a údolími též
však kdo ho z hrdla vyloví, to já vím a není to lež.
Toť onen vyvolený zpívá a ženy vzdychají
a když se na ně podívá, na kolena padají.
Bas jeho se rozléhá po šírošírém kraji
ani lístek se nezachvěje, a už vůbec nepadají.
Kdo ho slyší, běží k němu
a ušima jen pase
to aby slyšel každou změnu
v jeho ultrakrásném hlase.
Takhle kariéru si nebuduje, ale oslňuje další,
a stále více kolem sebe ozón kolem krášlí.
A postupem času mu svět leží u nohou,
ale on život šlechetně tráví se svou rodinou.

Toť lež, můj muž to není a nikdy nebude
však co se na tom změní, tak jiná šťastná bude. :-)
Autor lady oToman, 08.02.2009
Přečteno 335x
Tipy 2
Poslední tipující: Daniel S., 6thSun
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí