Lauře

Lauře

Anotace: Pokus o sonet pro Lauru, buďte pozdraven tam v nebi mistře Petrarco!

Ach Lauro ty nevíš že vidím stále
Tvou krásu na fotkách svých vzpomínek
i když čas dal naší lásce prudce a neurvale
znát že není její jed nýbrž lék

možná teď kdesi máš slzu na řasách
a smích asi jinde schovala jsi
ne kvůli mě třeba o sebe máš strach
o svůj půvab mládí a hezké vlasy

duše jsou přestárlé svou záplavou citů
a jejich změť je živina pro romány
tys Lauro žena z legend a mýtů
opojný nápoj z kalichu mořské panny

a já Tě vidím jako bosonohou vílu
která svlékla své roucho tak sladce průsvitné
vidím Tě jako Charybdu a Skyllu
unikl jsem kráse ale vzpomínkám už ne
Autor tristan, 16.02.2009
Přečteno 384x
Tipy 2
Poslední tipující: Veracub, gentoo
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Krásná a i trochu dojemná básnička.

16.02.2009 21:37:00 | Veracub

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí