Ille mi par esse dio videtur

Ille mi par esse dio videtur

Anotace: další útržek Catullovy tvorby...

Ten muž, ten dotýká se nebes
Ten muž, jak se zdá
převyšuje bohy, nastokrát
zda jest to vůbec v silách

Ten sedí vstříc tvým očím
jen zírá, jak se usmíváš
a poslouchá, stále dokola
jak zní tvůj sladký smích

Všechny smysly krví kanou
rve to cit, mně ubohému
ach, Lesbie, jak já prahnu
po Tobě, láskou zcela oněmněn

Vždyť můj jazyk zcela ztuhl
celé tělo v napětí
v uších zvoní slastné snění
ty mi však mizíš v dvojté tmě

Za to vše stud a nečinnost tvá
Ta je ti, Catulle, tuze nebezpečná
nečinnost zničila již krále i města
příliš jí propadáš, ona tě ztrestá
Autor Muta cum liquida, 18.02.2009
Přečteno 318x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí