Báseň Života

Báseň Života

Anotace: prostě život milujícího člověka...

Jen jednou otevřeš srdce,
nikdy už zas zavřít nechce.
Jen jeden pohled postačí,
milého máš v náručí.

Zde mi stačí pohled oka,
naše svatba je do roka.
Zde zase vidím paní mou,
tak překrásnou a přece svou.

Chtíc ti přinést krásy nebe,
starám se já jen o Tebe.
Chtíc ti přinést ze Slunce zář,
marně vzhlížím v kalendář.

Krásné jsou zázraky světa,
ožívá tu každá věta.
Krásné jsou dny po Tvém boku,
však ve třech budou do roku.

Dítě nám rychle vyrůstá,
hle- naše láska zarůstá.
Dítě naše pryč je zase,
už rozchodu je načase.

Tu naposled vidím Tvou tvář,
nespatřím více svatozář.
Tu opouštím svůj srdce ráj,
klid teď nalézt v luk a háj.

Noci s lunou trávívám,
na Tebe pořád vzpomínám.
Noci temné teď se mnou jsou,
Do pekla ať mě dovedou.

Není světa není zbytí,
bez lásky žádné vyžití.
Není lásky není Tebe,
zeptej se tak sama sebe.

Ptej se tedy bez ustání,
co můj život popohání.
Ptej se tedy proč ta změna,
také jsi tím poskvrněna.

Nemám tady, nemám stání,
jenom křivé pousmání.
Nemám život, nemám už nic,
Na světě nedržíš mně víc.

S hořkou slzou umírám,
zas první růži Ti dávám…
Autor Angel 1890, 18.02.2009
Přečteno 1419x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí