Ah, věřím ti, Bože

Ah, věřím ti, Bože

Anotace: Stále věřím.

Ah, věřím ti, Bože, že mi ho ještě vrátíš,
že příliš bylo chyb a proto vzals mi jej.
Nemůžu připustit, že všechno to byl podvod
citů mých a srdce, které věřily.

Kolikrát člověk spad' a kolikrát se zvedne,
víra nutí jej dívat se slepě dál
a i když nahý je, naivně kráčí lednem,
ačkoliv opuštěn, věří, v co miloval.

Ah, věřím ti, Bože, že mi ho ještě vrátíš,
až víc se poučím, až budu moudřejší.
Tolikrát nabírám, kolikrát mi dny krátíš,
s motlitbou za noci pro rána vezdejší.

Jen víra nese mě nad bludným oceánem,
jenž zpívá sobě sám v hořkosti kalichu
a říká: "Vypij mě, spolu se slzou stanem,
skapneme z očí lásky, stečeme po tichu.."

Jen víra brání mi rozplynouti se v rosu,
co princezny všech květin ráno pohladí
a až se napije, proklouzne do patosu.
Jen víra drží mě, a ta mě nezradí!
Autor Calypsó, 19.02.2009
Přečteno 345x
Tipy 6
Poslední tipující: Charibeja, Anne Leyyd, hanele m.
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

MOOOOOOOOOOOOOC krásná! Opravdu se ti moc povedla. Kdyby byl mega-super-tip tak bych ti ho dala! :) Ale jelikož máme jen ST tak alespoň to! :)

19.03.2009 20:45:00 | Anne Leyyd

aj tahle se mi líbí - ale je tu něco (aj u tý předchozí) co by šlo vylepšit - u obou první sloky - až od druhých je to pro mne "ono"... :o)

05.03.2009 21:36:00 | hanele m.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí