Jsi a přesto ....

Jsi a přesto ....

Anotace: včera jsem učinil krok, jehož lituji. Dnes je mi tahle báseň alespoň malou náplastí ... ale nepomáhá :(

Jsi rosou v ranním čase,
Jsi slzou na mé řase,
Jsi krásným ptáčkem v oblacích,
Jsi lehkým vánkem v nesnázích.

Jsi roztoužením slova Láska,
Jsi malá drobná kráska,
Jsi bohyní s celou ženskostí,
Jsi jediná, kdo bere mě s lehkostí.

Jsi hnědoočka s veselostí,
Jsi bělásek naplněný zlostí,
Jsi zrzka plná studu,
Jsi ta, co nezná nudu.

Jsi ideálem mnoha mužů,
Jsi žena, kterou můžu,
Jsi dračice naznající mezí,
Jsi výzkumníkem plným tezí.

Jsi určitě Einsteinovou dcerou,
Jsi Freudem, s nímž ostatní se perou,
Jsi Nietzche dnešní dnů,
Jsi však přesto stále plná snů.

Jsi Slunce mého rána,
Jsi k štěstí velká brána,
Jsi Měsíc plný stříbra,
Jsi anděl, co má křídla.

Jsi toto i mnohem víc,
Jsi start i můj cíl,
Jsi velkou výzvou v šedi let,
Jsi skoro celý můj svět,

Jsi ovací i trestem,
Jsi uklidněním i stresem,
Jsi v kalných vodách vírem,
Jsi mou Vojnou i mírem.

Jsi světlem do mé duše,
Jsi milníkem, co můj směr změnit může,
Jsi bojovnicí s mým bludy,
Jsi Bůh, co ukazuje mi kudy.

A přesto stále váhám ….

-------------------------------------------------------------------------

Přesto nevím, zda znáš mě dobře,
Přesto bojím se každodenního hoře,
Přesto váhám nad slovem Láska,
Přesto Tě zkoumám, když má ruka Tě laská.

Přesto dnes Ti neumím slíbit klid,
Přesto právě neumím říct víc,
Přesto nehladím Tě často vřele,
Přesto nedaří se nám jak by mělo, skvěle.

A stačí tak málo, stačí říct,
že nestalo se vůbec nic,
Že proti strachu bojujeme spolu,
Že snad nestáhne nás to dolů.

Že chceme jít dál spolu ruku v ruce,
Že osmnáct let je jak rozdíl v jednom roce,
Že chápeme svoje malé obavy,
Že ale bez sebe nás to nebaví.

---------------------------------------------------

Tak pojď,
….. zkusme zase jít chvilku spolu,
Pojď ….
…… a třeba dojdeme až k pólu!!!
Autor Troubelín, 26.02.2009
Přečteno 377x
Tipy 12
Poslední tipující: Tacca, Quigleika, Holis, jesterka, Mbonita, Aurora., WAYWARD, labuť, v.hercik
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

..pěkně napsáno..srdcem..

14.04.2009 12:07:00 | Tacca

...náplast nikdy nepomáhá,je to jen kryt na drobné ranky

26.02.2009 14:37:00 | WAYWARD

Líbí se mi, skrývá naději a lásku a za tu je třeba bojovat.

26.02.2009 14:18:00 | labuť

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí