Krásky ze Santarému

Krásky ze Santarému

Anotace: v upomínku na první lásku

Krásky ze Santarému
voněly po parfému
mé první, poctivé lásky.
Pane, to bylo hříchů,
když v chrámovém tichu
ona mi cuchala vlasy a já její vlásky...

...jsem líbal a děkoval bohu,
že - ač v něj nevěřím - věřit mu mohu;
zmatené myšlenky v podivném slohu
- snad se jí líbil...
V ten den bůh splnil to, co mi slíbil.

...tak jsem se neubránil
- mé první přijímání;
snad i nebe dotklo se země.
Vím, nebyl můj poslední
náhodný zpovědník;
mše skončila, den náhle ztemněl...

Chvíle zapomnění
- bylo to rozhřešení,
co já vím ?
Jen hádat mohu, jen váhat,
zda pochválit bohu
tvé křivky v barokním slohu,
či jen dívat se smím...
Autor milancholik, 02.04.2009
Přečteno 335x
Tipy 4
Poslední tipující: Markéta Hl., ziriant, labuť
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

Jedna z nejlepších, co jsem tu vůbec četla. Má v sobě cosi velice přitažlivého. A to prolínání motivů náboženství, lásky a slohu.... bezvadný. Pohrávání s rytmem a rýmy je až pohříchu záludné;). Čtu, čtu, čtu pořád dokola.

02.04.2009 15:31:00 | ziriant

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí