Koho nejvíc milujem?

Koho nejvíc milujem?

Anotace: Je to básnička psaná původně pro moji spolužačku, ale prakticky může být určená každému, kdo je v životě nešťastný.

Sbírka: Koho nejvíc milujem?

Řeknu ti o někom, koho asi tolik neznáš,
o dokonalém člověku, o kterém se ti nejvíc zdá.
Možná, že ho někdy v životě poznáš,
ale on už tě dávno zná.
Je to člověk s velkým srdcem,
člověk, kterého nejvíc miluješ,
člověk, který nedokáže býti škůdcem,
se kterým celý život prožiješ.
Člověk, kterýho by každý rád vlastnil,
ale je tvůj a vždycky bude,
teď patří trošku jinému
a já se spokojuji s tím, co zbude.
Tenhle člověk tě nikdy neopustí,
ani minutu před tvou chvílí poslední,
zrak z tebe nikdy nespustí
a vždycky bude nevšední.
Zajímá tě, kdo to je,
kdo je ti tolik blízký?
Je to zlatí člověk v tobě,
ten, koho máme všichni. :-)
Autor Virteal, 14.04.2009
Přečteno 427x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí