Pocity

Pocity

Anotace: ...

Jsem jako loď, co do skály vráží
Jako letní kytka, která hladí září,
Jako v zimě jabloň rozkvetlá,
V čaji kávová sedlina,
Jak smrtonosná groteska,
Jak bezruká pradlena..
Fantomas
Co světem bloudí
O samotu všude loudí
Bezmoc se ve mně budí
A Tvoje dlaně, ty tak studí…

Jsme blízká, vzdálená
Tvůj svět
Jsem osamělý hrob
A mrtvé růže květ

Uchop mne do svých dlaní
A já budu Tvou paní
Vraž mi kudlu do ruky
A stanu se Tvou zbraní
Do konce Tvých dní
Při Tobě,
I když mne necháš jít
Budu Tě bránit a o Tobě snít…

Jsi granát, dokud budeš na světě,
Bude dobře na téhle planetě,
Jsi sen, kterému nevěřím,
Jsi vzduch míjící se s pápěřím,
Jsi strach, že Tě ztratím
A cena, kterou platím
Za svobodu –
Radši čistou vodu
Nežli špinavý sníh –
Radši horké kafe
Nežli tuhý líh,
Radši Tvojí dlaň,
V níž teplo vnímám v tuhle chvíli
A můj pocit, že Tě mám..
Chvíli slábne…
Chvíli sílí
Autor Ammazonic, 11.05.2009
Přečteno 414x
Tipy 5
Poslední tipující: enigman, Psavec, al-pacino
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí