LÁSKA

LÁSKA

Anotace: lásku lze vidět mnoha způsoby, například tímto!

Sbírka: J.Černý - Láska mnoha podob

Není to jen slovo,
není to jen klam!
Pět písmen, díky kterým
okamžikem žiju
a odloučením umírám.

Touha v hloubi významu skrytá,
souznění duší,
myšlenka našim srdcím vžitá,

TÍM VŠÍM JE LÁSKA!!!

Slečna pod rouškou mnoha tváří,
oheň svobody,
jenž do tmy září
pro poutníky, kteří nevědí kudy kam.

Sám oltář krásy,
sladké révy džbán,
anděl, který obléká si modrý sarafán.

Žluť teplých letních dní,
červeň večerů vášnivých,
modř milujících očí,
čerň těch, jenž jsou sami,
královna mezi květinami,
pro kterou zamilovaní i do pekla skočí.

TÍM VŠÍM JE LÁSKA!!!

Síla, která skály láme,
malé a slabé velkými dělá,
pohár vína,
který na kuráž si dáme,
poušť, jenž oázy nemá.

Majestátnost sama o sobě,
něha a křehkost v jedné podobě,
maličkost z maličkostí sestavená,
archa úmluvy skrze city objevená.

Němá ústa, která procitnou,
dotyky křídel motýlích,
růže vonný vzdech,
slzy milenek zhrzených,
jen je kanout nech!

TÍM VŠÍM JE LÁSKA!!!

Láska je smyslem našich životů,
náplní našich dní,
láska je vším čím jsme!
Neboť opravdovou láskou,
jsme ve skutečnosti my!

Chceš-li láskou žít,
vždy ji patřičně a s úctou
svůj hold vzdej!

Tak tedy sláva jí
a "Vivo per lei!"
Autor Černý Jonáš, 16.05.2009
Přečteno 470x
Tipy 3
Poslední tipující: Hloupá Květinka, Zasr. romantik
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Vítej na literu a ať se ti tu líbí.

16.05.2009 03:00:00 | Zasr. romantik

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí