One

One

Anotace: Napůl báseň, napůl písňový text - námětem mi byla známá píseň od U2! Je to vyjádření bezmoci, slečna jíž se tato báseň týká, trpěla schizofrenií, měla své touhy, své sny a nakonec po ní zbyl jen ten "Obraz bez barev v oprýskaném rámu"

Sbírka: J.Černý - Láska mnoha podob

Je snad někdy lepší,
procitnout anebo jen tak snít?
Bývá ale těžší, jít dál,
když už nemáš chuť žít.

Řekla´s
Jedna láska, jeden život
jeden svět a to jsi ty!
Čas, jenž nejsme spolu,
je prý předem zabitý!

A najednou si uvědomím,
co ve své mysli mám.
Srdce mé bije pravidelně,
já ho však nevnímám!
Nevnímám nic kolem sebe,
vnímám pouze čas!
Čas, jenž rozdělil mě a Tebe,
čas, jenž spálil nás!

Řekla´s
Jedna láska, jeden život
život, jenž sem dostala a který mám.
Život - poklad můj co shraňuješ
a díky němu nejsi sám.

Čas je rána osudu,
osud zlý dostihl i nás.
Láska je prý ostrov,
který na mapě není,
láska je panenskou pláží
bez mořských řas.
Láska je prý mostem přes rozbouřené řeky,
mostem, který drží nás.
Nad propastí osudu, Mekkou padlých andělů,
zhrzených duší a zašlých krás!

Řekla´s
Láska je světlem, láska je i tmou
Láska je teplem i nocí studenou
Láska je poutem, mírem i svobodou,
je tvojí alfou a mojí omegou

Jedna láska, jedna krev
proudila námi, zbyl jen stesk.
Křik a bolest, zoufalství,
temnota v níž plamínky z očí tvých pohasly.
Zvuky ticha, jenž se šíří tmou,
pohltí tě, zůstanou navždy s tebou!

Ježíšem i madonou,
nadějí i útěchou,
tím vším si chtěla být.
Život ten tě ubíjel,
láska chtěla mít!

Máš jen svoji samotu,
slečnu v tmavém hávu,
zbyl po tobě jen odstín,
obraz bez barev v oprýskaném rámu...

Řekla´s
Jedna láska, jeden život
jeden svět a to jsi ty!
Já už sem jen vzpomínka,
v jsoucnu pro mě žádný význam není,
naše vzpomínky se v prach změnily,
LÁSKA V KRÁSE BOLESTI A PROPASTI ZAPOMĚNÍ!!!

You said: One love, one life..
Autor Černý Jonáš, 16.05.2009
Přečteno 333x
Tipy 4
Poslední tipující: Rose_S, Kapka, Emma Kulíková
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí